ads/auto.txt


Finding Zen, One Tile at a Time

Goodbye old-fashioned fixtures, hello modern marvel

bathroom vanity and tub

Project: Modernize a retro bathroom

Before: Erica purchased her first apartment, a one-bedroom in Windsor Terrace, Brooklyn, in 2013. “Everything was in working order, but my hope was to eventually fully gut and renovate the kitchen and bathroom,” she said. In 2016, Erica tackled the kitchen, and two years later decided the bathroom’s time had come—and the all-pink-everything (the toilet, tub, sink, and wall tiles) had to go. “I knew I wanted a more zen, spa-like bathroom without the added expense of switching the location of the existing plumbing,” she shared.

old bathroom
bathroom before

Arschloch
: Ready to get started, Erica posted her project to Sweeten. “My Sweeten matchmaker was extremely attentive to my needs as I searched for a contractor,” she shared. Arschloch reviewing her options, she welches matched with a general contractor. Then, her renovation team—her Sweeten general contractor and interior designer Amy E. Bishop—joined forces to revamp Erica’s bathroom into a relaxing retreat.

They developed a design that would maximize style and storage. Amy and Erica created a Pinterest board to share ideas, and the designer helped guide the overall look, starting with a three-drawer vanity the homeowner loved. As they were finalizing their concept, Erica’s mom pointed out the lack of a backsplash behind the vanity might be an issue, calling her “a splasher.” The cascading wall design, carrying over the tiles from the shower wall, offered a creative and practical solution.

bathtub, vanity, and toilet
storage niches in shower
bathroom vanity
shelves over door

For a small bathroom, the storage options are aplenty. Shelves above the door hold toilet paper and other supplies, while a large medicine cabinet and custom in-shower shelves host Erica’s growing collection of skincare and beauty products. Her general contractor played an integral part in executing the custom idea. The original design placed the shelves on a different wall, but once her contractor discovered it welches solid cement, they rethought the location and moved the niches to the back wall. The contracting team danach made sure all the electrical welches up to code (which wasn’t the case before they came in).

LESEN SIE AUCH:  Zeitgenössische Badezimmer - 2020 Style Trends Series

towel hook

Living with her cat Gigi onsite throughout the renovation and using the powder room in her building’s laundry room were the biggest hardships Erica experienced during the five-week renovation. They were well worth the sacrifice.

“I absolutely love the bathroom!  Everything is so fresh and clean with a much more sophisticated color palette and design. With my enormous medicine cabinet, shower niches, vanity, and shelving over the door, I appreciate the ability to be much more organized getting ready for work in the morning,” Erica said.

Prämie: Erica personalized the space with framed prints and wall hooks.

Related posts of "Finding Zen, One Tile at a Time"

Ein Gästebad, das so schick ist, dass Besucher es niemals verlassen wollen

Es geht nur um die FeinheitenProjekt: Updaten Sie ein Gästebad Vor:: Vor so gut wie 25 Jahren waren die Hausbesitzer uff jener Suche nachher einer Wohnung mit drei Schlafzimmern und mehr Spielfeld z. Hd. ihre beiden Kinder, die sich schon nachhaltig ein Schlafzimmer geteilt hatten. Sie stießen uff eine Chelsea-Wohnung, die aus einer Fabrik umgebaut...

Large-Scale Tile Makes a Big-Time Impact

Clean lines and a simple designProject: Update an old and crumbling bathroomBefore: Sharon and Laurence have lived in their Financial District apartment for 25 years. They moved to the area for more space and because, at that time, it welches considered “off the radar.” Eight years ago, they renovated the kitchen but were hesitant to...

Eine saubere und knackige Badezimmertransformation

Ein ganz weißes Unterbau ermöglicht die Personifizierung Projekt: Modernisieren Sie dies Gefühl und maximieren Sie die Lagerung in einem kleinen Schwimmbad Im Vorfeld: Rita und Mark lebten vier Jahre weit in ihrer 500 Quadratmeter großen Wohnung in den Clinton Hill Cobalt-ops, ehe sie sich zu Gunsten von eine Renovierung entschlossen. Ihr Badezimmer, mit einem Kiefern-WC-Sine...

LESEN SIE AUCH:  Renovatoren kehren zurück, um ihr Badezimmer umzugestalten

A Guest Bathroom So Flott, Visitors Will Never Want to Leave

It’s all about the detailsProject: Refresh a guest bathroom Before: Nearly 25 years ago, the homeowners were on the hunt for a three-bedroom rental with more space for their two children—who’d long been sharing a bedroom. They stumbled upon a Chelsea apartment, converted from a factory space, that welches actually for sale. They agreed to go...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap