ads/auto.txt


Klostergasse Studio / Bernardo Bader Architekten

© Adolf Bereuter

Arschloch having worked un… old workshop for fifteen years in Dornbirn, I overcame my un… resistance and built a studio for myself and my staff. On more than one occasion during my walks through Bregenz, I noticed near the train station a small derelict building plot with a transformer station that welches no longer in operation. With a bit of luck, we were able to purchase the small plot inside the city center, perhaps mithin because it wasn’t particularly appealing to investors due to the small size and because underground parking welches not an option.

© Adolf Bereuter

What finally emerged welches determined by what could be accommodated. Those who remember the abandoned corner and the electricity building won’t be able to believe their eyes. Non… almost surrealistisch manner, a very striking, elongated dark structure sine tempore right on the Klostergasse, as if it had accidentally popped from the realm of pure geometry un…an incomplete world. The large scales of the district administrative office and the provincial police headquarters in the foreground, and the surrounding residential buildings of the 1960s and 1970s, bring out the contrast even more.

© Adolf Bereuter
Ground floor plan
© Adolf Bereuter

The slender structure comprises four floors that are stacked one above the other. The spaces are organized across all floors with precisely equal proportions, but with varyingly large window openings to benefit from numerous views and positions of the sun. Each unit is designed to allow both working and living in the space. The flexibility of use will give the building long-term value.

© Adolf Bereuter

The building is made entirely of concrete, with floors, ceilings, walls, and roof being of the same material. The dark-stained concrete reveals its full sculptural and atmospheric potential with this project. Both skillfully planked and left untreated, vibrant surfaces symbolize the work process and the primal power of this material.

LESEN SIE AUCH:  Restaurant Ya / C + Architekten
© Adolf Bereuter
Section
© Adolf Bereuter

The concrete spaces are supplemented with naturally stained spruce and furniture out of unprocessed steel. The surface structures and their tactile quality infuse the individual studio and living spaces with their unique ambiance. Atmospheric in every detail and oder Ähnlichestimulating radicalness, the building evokes a lasting appeal. It reflects our architectural stance and gives the building its own character.

© Adolf Bereuter

.(tagsToTranslate)Concrete(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Office buildings(t)Interior Plan(t)Offices Interiors(t)Bregenz(t)On Facebook(t)Austria

Related posts of "Klostergasse Studio / Bernardo Bader Architekten"

51 Fantastische Eingangsideen an der Haustür mit Tipps, die Ihnen helfen, Ihre zu gestalten

Item Sie nach sich ziehen nur eine Möglichkeit, verschmelzen guten ersten Eindruck zu zeugen, warum würden Sie Ihre Haustür nicht so gut wie möglich zeugen? Welche 51 Eingangsideen von Haustüren willkommen heißen Sie jeweils mit einem High-End-"Hallo", dies den Ton dessen, welches kommen wird, vorgibt. Hier finden Sie eine Vielzahl einzigartiger Designs, die durch den...

53 Decorative Pillows to Effortlessly Update Your Home

Knockout Throw Pillows: To get the ball rolling we scoped out these decorative pillows. We dare you knot to fall in love with them! They feature a knotted design that will add some pizzazz to your decor, without being overly flashy. Great for both adult and kids’ spaces alike. Going for a coastal theme? Try...

Whitemud Residence / Shugarman Architektur + Design

document.getElementById('single-content').setAttribute('data-io-article-url', window.location.href); Die Whitemud Residence befindet sich am Ostufer jener Whitemud Creek Ravine im Südwesten von Edmonton, Alberta. Dasjenige Design dieser Residenz entstand sowohl aus dem spektakulären Ort denn genauso aus den besonderen Ambitionen jener Kunden, eine elegante und obgleich lebenswerte Residenz pro ihre junge Familie zu schaffen. Dasjenige Terrain besteht aus zwei zusammengeschlossenen Schluchten,...

LESEN SIE AUCH:  XiXian New Area Chongwen Jing River Öko-Restaurant und Hotel / Plsma Studio + PMA

Lemon Stripes X Modsy: Julia’s New Home Office Reveal

When Lemon Stirpes blogger Julia moved non...her new home she knew exactly where her office would go. She just needed a little help putting it together.     Homeowner: Julia of Lemon Stripes Location: Stamford, CT Room: Home Office Her Style: Schnieke Collector The Backstory When Julia, of Lemon Stripes, and her husband were looking...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap