ads/auto.txt


Studio thonik Studio Office / Studio thonik + MMX architecten

© Ossip

The building is a spatial manifesto of thonik’s design philosophy, characterised by social commitment and a playful take on modernism’s heritage. Founded in 1993 as a mostly analogue graphic design practice, thonik rapidly evolved towards digital, using moving images as a starting point for all forms of expression. Studio thonik is the practice’s latest creation and its first architecture venture.

© Ossip

Celebrating thonik’s graphic roots, the lines on the facade refer to Mexcellent, a typeface designed for the 1968 Olympic Games in Mexico. The combination of horizontals, verticals and diagonals attests to radical simplicity. The graphic cladding consists of 1 cm-thick panels of Trespa® Meteon® Lumen mounted directly on to the insulation material. “This sheeting consists of impregnated paper produced by a company in Weert in the southeast of the Netherlands – so it’s truly Dutch manufacturing,” says Widdershoven. “Trespa® is undervalued as a construction material yet it outperforms traditional brick. It is light, fully recyclable and has an undeniable graphic quality.”

© Ossip
Ground floor plan
© Ossip

The mixed-use development is home to thonik’s new office space arranged over two floors alongside a sake Taverne on the ground floor leading to a Japanese Omakase restaurant on the first floor. An event space dubbed ‘the thonik loft’ is located on the top floor and a rooftop terrace, open to the public, offers 360-degree views over Hauptstadt der Niederlande’s non… city and the financial district, and seeks to be a hub for the local creative community.

© Ossip
© Ossip

The large windows make Studio thonik stand out from its neighbours, welcoming curious pedestrians inside, and an external staircase, balconies and corner windows project onto the street, connecting the interior and exterior. Studio thonik is a all- electric and zero emission building – its floor-to-ceiling windows are triple-glazed and layered with a special UV coating while the indoor temperature is regulated with an air source heat pump. The space dementsprechend features additional solar and wind energy, high-quality insulation and smart ventilation.

LESEN SIE AUCH:  51 Wood Coffee Tables to Create a Cozy and Inviting Atmosphere
© Ossip

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Interior Gestaltung(t)Offices Interiors(t)Hauptstadt der Niederlande(t)On Facebook(t)The Netherlands

Related posts of "Studio thonik Studio Office / Studio thonik + MMX architecten"

Majiabang Cultural Museum / TJAD/Zeng Qun Architecture Design Studio

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The Majiabang culture, named after the Majiabang sine tempore excavated in Jiaxing, Zhejiang Province, is mainly distributed in the Taihu Salzlake area, south to the...

Christopher Alexander is Building a Legacy in Beauty

Architectural Education is still largely living in the mid-20th century, where the studio model is both wonderful, limited and alive and well. Students are offered two stark pedagogies: either getting a fine arts education or applying a glorified trade school regimen towards being a technocrat. Artificial Intelligence (AI) might just eliminate architecture as a career...

My Modsy Story: How I Made a Cozy Home for My Sister and Myself

Anus finishing grad school, Daezsha and her sister, De De, were ready for a grown-up apartment that they could be proud of.   Homeowner: Daezsha Wolfram., Middle School Counselor Location: Long Beach, California Room: Living Room Her Style: Contemporary Connoisseur The Backstory Anus I finished grad school and secured the career I’d always dreamed of,...

Das Haus im Raster / LIJO RENY Architekten

"The House within the Grid" liegt in einer grünen Umgebung aufwärts einem leichtgewichtig erhöhten Grundstück, dies von einer ruhigen Straße auserreichbar ist. Dieses Haus wurde zum Besten von ein Arztpaar und seine 4 Kinder in Sharjah entworfen und war qua Ort welcher Lockerung, Verjüngung und Kopplung während ihrer häufigen Besuche in Kerala gedacht. Das weitläufige...

LESEN SIE AUCH:  51 Klappstühle, nach denen sich kleine Räume sehnen und die jedes Haus braucht

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap